Leertraject Omgevingsprofessional

Een (publieke) organisatie in ontwikkeling, vraagt iets bijzonders van mensen. Zij moeten de kennis en vaardigheden tot hun beschikking krijgen die daar nu en in de toekomst nodig is. Organisatieontwikkeling vraagt daarom om mensen die leren & ontwikkelen. Zeker nu de Omgevingswet verschillende publieke organisaties in beweging zet. Het leertraject omgevingsprofessionals rust mensen uit met de kennis en vaardigheden die nu en straks nodig zijn.

Leren & ontwikkelen in het licht van de Omgevingswet

Omgevingsprofessionals zijn klaar om in het licht van de Omgevingswet succesvol te werken in de publieke organisatie van de toekomst. Zij

  • kennen de Omgevingswet en de impact ervan op de organisatie en haar context door en door;
  • onderhouden de eigen expertise;
  • verbinden dit concreet aan collega’s met andere expertises;
  • hebben oog voor andere perspectieven op de opgaven in de fysieke leefomgeving;
  • denken breed mee over de toekomst van de leefomgeving;
  • communiceren niet in technische normen en regels maar in begrijpelijk(e) taal en beeld;
  • denken niet in beleidsdoelen maar in maatschappelijke waarde en doelen;
  • bezitten politieke voelsprieten en adviseren bestuurders over keuzes en de achterliggende waarden, argumenten en gedachten;
  • adviseren op basis van scenario’s in plaats van kant-en-klare oplossingen.

Doelgroep

Ons leertraject omgevingsprofessional is geschikt voor professionals op (strategisch) advies- of beleidsniveau die met de komst van de Omgevingswet op een andere manier moeten gaan werken. Denk aan functies als contractmanager, procesadviseur, projectleider of beleidsmedewerker. Voor bedrijfsvoeringsprofessionals en urban professionals in publieke organisaties bieden we specifieke leertrajecten.

Programma op maat

Al onze leertrajecten zijn op maat gesneden. We putten uit veel verschillende modules die we onder de knie hebben. Zo sluiten we optimaal aan op de dagelijkse praktijk en de leer- & ontwikkeldoelen van onze deelnemers. We geloven in ‘al lerende werken’ en ‘al werkende leren’.

Een kleine greep uit de honderden vormen die we inzetten: lezing, reflectielunch, werkplaats, intervisie, rollenspellen, projectenversneller, coaching, pitch, evaluatiemoment, boekensessie, workshop over persoonlijke voorkeuren (Insights Discovery) of chats. We ontwikkelen er bovendien voortdurend nieuwe vormen bij.

Wat is nodig voor succesvol leren & ontwikkelen?

We vragen professionals om hun vertrouwde gedrag (deels) achter zich te laten en nieuwe vaardigheden en competenties te leren. Dat gaat niet vanzelf. Succesvol leren & ontwikkelen vraagt om focus, motivatie en oefening in een vertrouwde en gezonde omgeving. In elk leertraject zijn die daarom (ruim) voldoende aanwezig, daar zorgen we samen met onze opdrachtgevers voor.

Meer informatie

Meer weten over het leertraject omgevingsprofessional? Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Ervaringen van trainers en deelnemers horen? Neem dan contact met ons op

Betrokken collega's zijn onder andere :