Zomersessie: kennismakingsworkshop ‘van datascience naar sturingsinformatie’ (19 en 26 juli)

Martijn Minderhoud (Ynformed) en Ralph Hanekamp (Hiemstra & De Vries) geven de kennismakingsworkshop ‘Van data naar sturingsinformatie’. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in wat er nu allemaal mogelijk is met behulp van datascience en machine-learning en maken we de vertaling naar hoe je dit vertaalt naar bruikbare sturingsinformatie. We presenteren hoe je bestaande data slim kunt inzetten om voor jouw dossier nuttige informatie te verkrijgen. Deelnemers krijgen een beeld van welke invloed het gerichter gebruiken van data heeft op de beleids- en uitvoeringskeuzes. Daarbij gaan we in op de toepassingsmogelijkheden van data gedreven sturing en de betekenis voor professionals in de uitvoering. We zoomen in op de gemeente: waar passen we data op dit moment al toe? Wat zijn de resultaten hiervan en welke ideeën hebben we voor de toekomst? Daarnaast gaan we in gesprek over wat dit betekent voor de organisatie en jou als professional aan de hand van casussen.

Wat komt er aan bod?
De deelnemers verkennen welke kansen er zijn voor hun eigen domein. Onderwerpen zijn:

  • Wat is er allemaal mogelijk met datascience en machinelearning?
  • Welke slimmere keuzes kun je maken op basis van data?
  • Hoe kun je data gebruiken om actueel/‘real time’ zicht te houden op ontwikkelingen ‘buiten’ en op effectiviteit van inzet?
  • Wat betekent dit voor de organisatie, medewerkers en de politiek?

Voor wie?
Beleidsmedewerkers, managers, medewerkers onderzoek & statistiek, informatiemanagers van gemeenten.

In welke vorm?
Het gaat om twee workshop met minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. De eerste workshop gaat dieper in op de mogelijkheden van datascience en machinelearning. De tweede workshop gaat over de toepassing en de meerwaarde voor sturing.

Wanneer en waar?
De workshops vinden plaats op ons kantoor in Utrecht (Ramstraat 27). Op de dinsdagmiddag van 19 juli en 26 juli. We starten om 13.00 uur en sluiten af met een borrel om 17.00 uur.

Hoe kun je je inschrijven?
We werken aan de hand van een open inschrijving. Inschrijven voor de workshops kan door een mail te sturen naar info@hiemstraendevries.nl. Inschrijven kan tot en met 15 juli 2016.

Wat kost het?
Kosten bedragen € 450,- voor de twee workshops. Als je drie of meer mensen aanmeldt, dan krijg je 10% korting.

Wil je meer weten?
We kunnen ons goed voorstellen dat je meer wilt weten. We spreken je graag persoonlijk, dus aarzel niet contact op te nemen. Dit kan met Ralph Hanekamp op 06-51234236 of mailen naar ralph.hamekamp@hiemstraendevries.nl. 

Voor meer informatie over onze andere zomersessies, klik hier.