Leertraject Omgevingsprofessional

De Omgevingswet daagt professionals uit tot een nieuwe manier van werken. Wij bieden het leertraject de ‘Omgevingsprofessional’ aan, om professionals in jouw organisatie (gemeente, provincie, waterschap, omgevingsdienst) voor te bereiden op deze nieuwe manier van werken.

De Omgevingsprofessional

De Omgevingsprofessional bereikt doelen en resultaten samen met de stad, benut de ruimte van de wet en denkt en werkt integraal. Dit klinkt algemeen en daarom maken we dit binnen het leertraject persoonlijk: wat betekent dit voor jouw manier van werken, voor jouw concrete casus en voor jou als persoon in de dagelijkse praktijk? 

Leren door te doen en leren door te reflecteren

Het leertraject Omgevingsprofessional bestaat uit een aantal sessies waarin professionals leren werken met de Omgevingswet. Door de andere uitgangspunten van de Omgevingswet, vinden wij “leren in het werk” de meest geschikte manier om je zowel de nieuw benodigde kennis als vaardigheden eigen te maken. We werken volgens het 70-20-10 principe. 70% van het leren vindt plaats in het werk (praktijk en casussen), 20% in dialoog en 10% in collectieve sessies. Op deze wijze richten wij ook onze leertrajecten in. 

Uitgedaagd worden

In het leertraject dagen onze trainers en begeleiders jullie professionals uit om bestaande patronen los te laten, de Omgevingswet en elkaar beter te begrijpen en nieuwe werkwijzen te oefenen. Dat vraagt om scherpte en een uitdagende vorm van begeleiden. Dat mag je van ons verwachten. 

We hebben veel ervaring met het ontwikkelen en begeleiden van leertrajecten op basis van actie-leren en het didactisch uitgangspunt van 70-20-10. De afgelopen jaren hebben we veel leertrajecten verzorgd voor professionals in het sociaal domein rondom de decentralisaties. Momenteel zijn in meerdere gemeenten leertrajecten Omgevingsprofessional gestart.

Meer weten? pdfKik hier voor meer informatie over het leertraject of neem contact op met Ward Deckers