Zomersessies | Organisatieopstellingen | 07-09-2017

Lijken problemen in jouw team of organisatie onoplosbaar, onverklaarbaar of ongrijpbaar? In deze zomersessie gaan we aan de slag met organisatieopstellingen. Wij zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen. Thuis, op het werk en in ons gezin. In veel systemen lopen zaken op rolletjes of kun je met elkaar oplossingen bedenken. Soms zijn er echter verstoringen die onoplosbaar lijken. Soms lukt het zelfs niet om de problemen te verklaren. Een organisatieopstelling is een doeltreffende manier om dan te bekijken wat er speelt.

Hoe gaat een opstelling in zijn werk?
Een opstelling is een sessie waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. Deelnemers krijgen door de vragende deelnemer een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers, deels geholpen door de begeleider. Zo ontstaat een ruimtelijke weergave van de elementen in het systeem, die bepalend zijn voor de ingebrachte vraag. Door de opgestelde representanten te ondervragen over hun gevoelens en attitudes ten opzichte van elkaar en de situatie, komen blokkades en patronen aan het licht die hebben geleid tot de situatie in het huidige systeem.

In welke vorm?
Workshop van minimaal 8 en maximaal 16 mensen.

Voor wie is dit?
Iedereen die een organisatievraagstuk vanuit de systemische bril wil onderzoeken om te ontdekken welke patronen en dynamieken zich voordoen binnen of tussen organisatieonderdelen, of met externe partners. Managers, directeuren, beleidsmedewerkers, projectleiders, (organisatie-)adviseurs zijn welkom.

Wanneer?
Donderdag 7 september 13.30-17.00. Locatie is kantoor Hiemstra & De Vries.

Wat kost het?
Kosten bedragen € 100,- als je een vraagstuk inbrengt en € 50,- als deelnemer/representant.

 

Meer informatie en aanmelding
De opstellingen worden begeleid door Rienk van Wingerden en Ernelies Plant. Je kunt hen beiden benaderen voor meer informatie of met je vragen. Mocht je geinteresseerd zijn in deze zomersessie, laat het ons dan weten. Dat helpt ons ook met het plannen van de data. Je kunt je interesse doorgeven via zomersessies2017@hiemstraendevries.nl