Zomersessies | Seminar werken met zelforganiserende teams | 29-08-2017

Werken met zelforganiserende teams, een regelrechte ramp of dé ideale oplossing?

Er wordt veel gesproken en geschreven over zelfsturing en zelforganiserende teams. Wij zien dat veel organisaties en medewerkers worstelen met wat het nou precies betekent en welke stappen ze hierin moeten zetten. De transitie naar meer zelforganiserende teams en meer zelfredzame medewerkers vraagt om visie en begeleiding.

Wat gaan we doen?
We organiseren een dag waarin we aan de slag gaan met de waarom, wat en hoe van zelfsturing en zelforganisatie binnen de organisaties van de deelnemers. Dit doen we langs de volgende pijlers:
- Zelfredzaamheid (persoonlijke ontwikkeling)
- Leiderschap
- Teamontwikkeling
- Strategie & Sturing

Wat levert het op?
Je leert van ervaringen van anderen. Met elkaar delen van praktijksituaties en voorbeelden, levert nieuwe inzichten op (wat wel doen en wat niet doen?).
We komen samen tot antwoorden op de volgende vragen: Waarom werkt jouw organisatie met zelfsturing of zelforganisatie? Wat is het verschil tussen deze twee? Wat betekent zelfsturing concreet voor jouw organisatie? Hoe kan jij het verschil maken in deze transitie? Hoe kan jij zorgen voor (blijvend) draagvlak?

Je gaat naar huis met inspiratie, voorbeelden uit de praktijk en concrete handvaten om richting te geven aan ontwikkelingen in jouw organisatie.

Begeleiding en organisatie
Wij zien dagelijks wat voor 'leed' een transitie naar zelforganisatie kan veroorzaken, als het niet goed wordt begeleid en aangepakt. Dit raakt ons. We geloven dat dit niet nodig is en voorkomen kan worden. Wij delen onze ervaringen op dit thema in meer dan 30 organisaties en de passie om het beter/anders te doen in ons team, bestaande uit:
- Hans Maas (5x Waarom)
- Sjoerd Bakker (SB Leiderschap & Management)
- Pol van Tuijl (Hiemstra & De Vries)
- Ottelien Holla (Hiemstra & De Vries)
- Roel Buikema (Hiemstra & De Vries)

Voor wie is dit seminar?
Managers, leiders, leidinggevende en coaches die (gaan) werken met zelfsturende/zelforganiserende teams. 

Locatie en tijdstip
Utrecht, dinsdag 29 augustus 10.00 uur – 16.30 uur

Wat kost het?
De kosten voor dit seminar bedragen € 350,- exclusief btw, inclusief lunch.

Hoe kan ik me inschrijven?
Inschrijven kan door een mail te sturen naar Zomersessies2017@hiemstraendevries.nl

Wil je meer informatie?
Dat kan! We staan je graag te woord. Je kunt bellen of mailen met Roel Buikema. Roel kun je mailen via rb@hiemstraendevries.nl of bel naar 06-28784028.