Insights Discovery

Bij het ondersteunen van succesvol leren & ontwikkelen gebruiken we regelmatig Insights Discovery. Insights Discovery is een model op basis van vier basiskleuren (blauw, groen, rood en geel). Op basis van een persoonlijk profiel krijgen mensen inzicht in hun eigen voorkeuren en die van anderen. Denk aan kwaliteiten en voorkeuren voor communicatie-, omgangs- en samenwerkingsvoorkeuren. Insights Discovery gebruiken we op drie niveaus: 

Persoonlijk niveau

Werken met Insights Discovery op persoonlijk niveau leidt tot meer zelfinzicht en daarmee tot effectiever handelen. Inzichten uit Insights Discovery geven coach en gecoachte vaak bruikbare input.

Teamniveau

Werken met Insights Discovery op teamniveau geeft meer onderling begrip en brengt patronen rond samenwerking in beeld. Het gesprek over deze samenwerking geeft verschillende concrete verbeterpunten voor het team. Aanvullend geeft het Team Effectiveness Model van Insights Discovery inzicht in de mate waarin het team succesvol is op klimaat, focus, proces en flow. Met dit inzicht kan het team een gerichte bijdrage leveren aan de bredere organisatieontwikkeling.

Leiderschapsniveau

Werken met Insights Discovery op leiderschapsniveau biedt inzicht in het type leiderschap (gecentreerd, resultaatgericht, visionair en relationeel leiderschap) en individuele leiderschapskwaliteiten. Deelnemers bespreken op basis van deze typen en kwaliteiten welke accenten zij willen aanbrengen in het leiding geven aan de organisatie en de organisatieverandering. 

Insights in de praktijk 

Ook aan de slag met leren & ontwikkelen en benieuwd naar de mogelijkheden van Insights Discovery? Of al eens gewerkt met Insights Discovery en toe aan een vervolg? Neem dan contact met ons op.