Vacature bij Hiemstra & De Vries: Adviseur/manager Fysieke Leefomgeving (Omgevingswet)

De komende jaren ligt de grootste veranderopgave binnen gemeenten in de fysieke leefomgeving. De economie krabbelt weer op maar de wereld om ons heen is veranderd. Dit vraagt om professionals die inhoudelijk goed onderlegd zijn én in staat zijn om te acteren in samenspraak met initiatiefnemers, maatschappelijke partners, bedrijfsleven en burgerinitiatieven. De invoering van de Omgevingswet zien wij als een belangrijke motor achter deze verandering. Wij ondersteunen publieke organisaties vanuit verschillende rollen bij de invoering van de Omgevingswet en organisatieveranderingen in het ruimtelijk domein. Dat doen we graag samen met een nieuwe specialist fysieke leefomgeving (Omgevingswet). Herken je die rol? Laten we dan kennismaken!

 

Wie ben jij?

 
Jij werkt met plezier aan maatschappelijke vraagstukken in de fysieke leefomgeving vanuit een eindverantwoordelijke, adviserende of coördinerende rol. Je merkt dat je in je huidige werk gewaardeerd wordt, maar ook dat je uitdaging begint te missen. Jij weet dat er meer in je zit en verlangt naar een plek waar je nog meer van jezelf kunt inzetten en ontdekken dan nu. Een omgeving waarin jij je kennis en netwerk in het ruimtelijk domein in kan zetten voor meer publieke organisaties. Dat is precies wat je bij ons gaat vinden.
 
We zoeken iemand van het type ‘intelligente doener’ met zo’n tien jaar werkervaring en interesse voor maatschappelijke vraagstukken in de fysieke leefomgeving. Je weet wat er speelt in het ruimtelijk domein, kent de Omgevingswet én ziet de thema’s van overmorgen. Je weet de inhoud van ruimtelijke vraagstukken te verbinden met de veranderopgave voor de hele organisatie, van de directie tot de uitvoering. Je draait je hand niet dan ook niet om voor een stevige projectleiders- of programmamanagersrol in het ruimtelijk domein. Sterker nog, dat heb je al vaker gedaan en je kijkt er naar uit om dit om meer plekken te doen. Je ziet in teamwork een goede manier om tot concrete en werkbare oplossingen te komen.
 
Adviseren doe je het liefst in de praktijk en niet op papier. Voor jou spreekt voor zich dat je in je advisering gemakkelijk schakelt tussen verschillende niveaus in de organisatie. Jij bent een stevige gesprekspartner voor bijvoorbeeld directeuren Stedelijke Ontwikkeling en inspireert hen op de thema’s van de toekomst. Je kent en spreekt daarnaast de taal van de uitvoering. Ook krijg je boven tafel wat er niet gezegd wordt maar wel van belang is (onderstroom). Dat is omdat je mensgericht bent, openstaat voor reflectie en anderen kunt helpen in hun ontwikkeling. Die houding heeft je een goed opgebouwd en onderhouden netwerk opgeleverd waaruit je samen met collega’s nieuwe opdrachten weet te genereren.
 
Die nieuwe opdrachten, daar heb je veel zin in. We vertellen je natuurlijk ook graag wat we al deden. Bijvoorbeeld hoe we een routekaart maakten voor de implementatie van de Omgevingswet in gemeentes, hoe we met de Omgevingswet een organisatieontwikkeling (verder) op gang hielpen of hoe we in grote gemeenten als interim-manager Ruimtelijk Domein bijdroegen aan betere prestaties.
 
 

Werken bij Hiemstra & De Vries 

 
Hiemstra & De Vries is een dynamisch bedrijf met weinig hiërarchie waar je intensief met andere collega’s samenwerkt. We zijn met 40 adviseurs en bestaan bijna 15 jaar. Wie nu bij ons komt werken, viert dat mooie lustrum met ons mee. Samen zijn we ons bureau. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Er is veel ruimte voor reflectie en de ontwikkeling van zowel jezelf als anderen. We beloven je dat je blijft leren, ook al ben je nu senior in je rol. Leren doen wij in het werk met collega’s en daarnaast hebben we ook een coach en regelmatig intervisie. Salaris en arbeidsvoorwaarden? Daar zijn we modern en marktconform in.
 

Interesse?

 
We zijn benieuwd wie jij bent en hoe jij kijkt naar de fysieke leefomgeving (Omgevingswet)! Stuur je CV en jouw visie op de vragen van morgen naar werkenbij@hiemstraendevries.nl. We staan open voor verschillende achtergronden. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Ward Deckers.