Koers 2018 – Lef in leiderschap

Als eindverantwoordelijke voor een organisatie(onderdeel) denk je na over welk type leiderschap nodig is voor jouw organisatie. Waar moet jij voor gaan staan en welke vraagstukken vragen om moed? En jij kunt alleen maar de leider zijn die in jou zit. Dus de match tussen wat nodig is en wat jij kunt brengen is een voortdurende zoektocht. Dat is een mooi - en als je scherp speelt ook pittig - spel. Het vraagt eerlijkheid, zelfonderzoek, inzicht en vooral ook lef. Lef om dát in te zetten wat bij jou past en hoort en wat op dat moment nodig is. Wetende – want dat weten we echt wel – dat het meest krachtige leiderschap komt vanuit wie jij bent in relatie tot anderen. Hoe kan je jezelf maximaal inzetten? En zonder remming gaan staan voor wat belangrijk is. 

In deze sessie zochten we naar jouw moed. Wat vraagt van jouw om (meer) moed? Wat is dat lef hebben in leiderschap? Wat betekenen die ogenschijnlijk vage woorden ‘krachtig leiderschap komt vanuit wie jij bent’ in jouw praktijk? Want dan blijken ze ineens helemaal niet vaag maar zo concreet en indringend dat je echt lef nodig hebt om het in te zetten. 

Andor de Rooy en Pol van Tuijl gingen in een kleine groep met maximaal 10 leidinggevenden van publieke organisaties aan de slag in een korte indringende zoektocht naar persoonlijke inzichten. Concreet – tastbaar – toepasbaar.  

Deze sessie was onderdeel van Koers 2018, het festival over het slim en toekomstbestendig organiseren van publieke organisaties en maatschappelijke vraagstukken. We 'vierden' Koers 2018 met iedereen die werkt aan verbetering van zijn of haar organisatie, dat gaat van directeur tot programmamanager tot adviseur. Iets delen met ons over Koers 2018? Neem dan contact op via koers2018@hiemstraendevries.nl