Werken aan meer ruimte voor initiatieven in de stad: Rudy Slegers was interim-manager Ruimte & Bouwen gemeente Hengelo

Vanaf juli 2017 tot afgelopen augustus was onze collega Rudy Slegers interim-manager in de gemeente Hengelo. Daar leidde hij als manager Ruimte & Bouwen een deel van de organisatieontwikkeling in goede banen. Met ruim 50 verschillende professionals bouwde Rudy aan de ruimtelijke keten van de toekomst. Vanuit zijn ervaring als interim-manager en adviseur was hij hiervoor de juiste persoon op de juiste plek. 

 

Organisatieontwikkeling gemeente Hengelo 

In de gemeente Hengelo wilde men meer ‘werken volgens de bedoeling’ zodat initiatieven in de stad letterlijk en figuurlijk meer ruimte krijgen. Om dit in de praktijk werkbaar te maken, was nodig dat de RO-juristen, vergunningsverleners, handhavers, adviseurs en andere ruimtelijke professionals anders met elkaar (samen)werken. Uit verschillende afdelingen werd de afdeling Ruimte & Bouwen gevormd. Collega’s kwamen elkaar in het werk voortaan op een andere manier tegen. Die verandering in combinatie met het dagelijks werk dat doorliep, ging niet zonder slag of stoot. Van Rudy als interim-manager Ruimte & Bouwen vroeg dat sturen op samenhang en persoonlijke ontwikkeling waar men voorheen gewend was vooral leiding te krijgen en te werken vanuit de inhoud.
 

Nieuwe energie 

Op zijn periode in Hengelo kijkt Rudy positief terug: 'Waar ik echt trots op ben, is dat een groot aantal professionals in Hengelo hun verloren motivatie en werkplezier de afgelopen periode weer terugvonden en zij meer en meer verantwoordelijkheid nemen voor de organisatie van hun afdeling. Verder is het mooi om iets te betekenen in de omslag van wij-zij-denken naar een wij-gevoel, door hier (pro)actief op te managen. Men raakte steeds meer vertrouwd met het voortdurend kijken voorbij de grenzen van het eigen vakgebied of perspectief. Zo draagt Ruimte & Bouw op een positieve, nieuwe manier bij aan de groei en bloei van de gemeente Hengelo'. Inmiddels heeft de gemeente Hengelo een nieuwe, vaste manager Ruimte & Bouwen. Die is door Rudy stevig in het zadel is geholpen. De komende tijd richt Rudy zich weer met nieuwe energie op interessante thema’s, ontmoetingen en opdrachten, bijvoorbeeld op het gebied van Wendbaar Werken
 

Interim-werk 

Benieuwd naar onze ervaringen met interim-werk in publieke organisaties? Doorpraten over onze kijk op interim-werk? Neem dan contact met ons op.