Regionaal inkoop- en contractmanagement sociaal domein: Bas Martens was interim-kwartiermaker en -teammanager Regio Alkmaar

Van begin 2015 tot het voorjaar van 2016 was onze collega Bas Martens kwartiermaker en afdelingsmanager/teammanager voor het samenwerkingsverband Regio Alkmaar. Daar leidde hij de opzet en invulling van het regionale team Inkoop en Contractmanagement Sociaal Domein in goede banen. Met dit nieuwe team wist Bas aan de juiste knoppen te draaien om de inkoop in het sociaal domein slim en in de praktijk werkbaar te organiseren op regionaal niveau. Dit interim-werk paste goed bij Bas vanwege zijn gedrevenheid, kwaliteiten en achtergrond.

 

Om tafel 

"In mijn interim-werk in het sociaal domein voor de regio Alkmaar heb ik de uitgaven op het gebied van Jeugd, WMO en Beschermd Wonen gemonitord. Bovendien zat ik letterlijk en figuurlijk met verschillende aanbieders van jeugdhulp aan tafel om tot een goede samenwerking te komen. De praktijk vroeg gemeenten om politieke en bestuurlijke grip op de opgaven, daar maakte ik mij hard voor. Dankzij het team van contractmanagers en accountmanagers dat ik onder mijn hoede had kon ik de regionale samenwerking rond de opgaven in het sociaal domein opbouwen en doorontwikkelen", vertelt Bas Martens over zijn interim-werk voor de Regio Alkmaar. "De combinatie van kwartiermaken en daarna ook echt aan de slag om het werkbaar te maken in een uitdagende context sprak me hier erg aan. Dat is ons samen overigens, geloof ik, ook echt goed gelukt. Volg de ontwikkelingen rond de Regio Alkmaar nog steeds met veel interesse. Dit was een mooie opdracht waar ik tevreden op terugkijk".
 
Sindsdien richtte Bas zich weer met nieuwe energie op interessante thema’s, ontmoetingen en opdrachten. Zo duikt hij regelmatig in thema’s als samenwerking, wendbaar werken en financiering binnen het sociaal domein. Bovendien deelt hij graag en regelmatig zijn ervaringen met collega’s van Hiemstra & De Vries en andere vakgenoten. 
 
Benieuwd naar onze ervaringen met organisatieontwikkeling in het licht van maatschappelijke opgaven? Doorpraten over ons interim-werk in publieke organisaties? Neem dan contact met ons op.