Bijeenkomst 20 februari over wendbaar begroten in publieke organisaties als gemeenten en provincies

Voor woensdag 20 februari (17:00 - 20:15) staat de bijeenkomst Wendbaar begroten in publieke organisaties op het programma. Deze bijeenkomst vindt plaats bij ons in hartje Utrecht en is bedoeld voor (concern)controllers, managers financiën en financieel adviseurs vanuit publieke organisaties als gemeenten en provincies. Bekend met zo’n rol in het licht van maatschappelijke opgaven in publieke organisaties? Graag meekijken met ons en andere vakgenoten naar wendbaar begroten in de praktijk? Meld je dan hier eenvoudig online aan! De bijeenkomst is gratis voor vakcollega's uit publieke organisaties.   

Context van maatschappelijke opgaven

De context van maatschappelijke opgaven en publieke organisaties verandert snel en voortdurend. Steeds meer publieke organisaties omarmen daarom wendbaar, opgavegericht werken. Hierbij hoort 'wendbaar begroten'. Hoe dit er in de praktijk uitziet, leidt ons langs vragen als de volgende. 
 
  • Hoe laten we doelen en indicatoren veel beter aansluiten bij opgaven? 
  • Hoe matchen we geld aan ketens en opgaven in plaats van aan de organisatiestructuur? 
  • Hoe maken we de P&C-cyclus voortaan niet leidend in die koppeling? 
  • Wat zijn de ins en outs van een wendbare begroting? 
 
Tijdens de bijeenkomst Wendbaar begroten in publieke organisaties op 20 februari kijken we met elkaar naar inzichten uit de actuele theorieën en elkaars praktijk. Het doel is om met elkaar te verdiepen, ervaringen uit te wisselen en te komen tot concrete aanknopingspunten. Om datgene op te pakken waar we in onze praktijk mee verder komen. Zo maken we wendbaar begroten in de praktijk met elkaar echt slim en toekomstbestendig werkbaar.
 

Betrokken collega’s 

Bij de organisatie van deze bijeenkomst zijn vanuit ons bijvoorbeeld de volgende collega’s betrokken: Evert Peereboom, Fleur van Haasteren, Fred Claasen, Gerco Liefhebber en Sebastiaan van den Bogaard. Zij kennen de praktijk vanuit verschillende publieke organisaties waarin zij samen met opdrachtgevers stappen zetten om wendbaarheid in bedrijfsvoering in de praktijk ook echt werkbaar te maken.   
 
Doorpraten over toekomstbestendige bedrijfsvoering in publieke organisaties? Benieuwd naar organisatieontwikkeling in het licht van maatschappelijke vraagstukken? Neem dan contact met ons op.