Hiemstra & De Vries verstevigt op thema Energietransitie: Friso van Abbema verbonden adviseur

Begin dit jaar hebben we Friso van Abbema als adviseur aan ons bureau verbonden op het thema Energietransitie. Hiermee verstevigen we ons op een belangrijke maatschappelijke opgave. Vanuit de ambitie om de komende jaren met opdrachtgevers uit verschillende publieke organisaties bij te dragen aan het werkbaar maken van de Energietransitie in de praktijk. Hierbij benutten we bijvoorbeeld onze kennis van de fysieke leefomgeving, de Omgevingswet en onze ervaring in Den Haag in het bijzonder. Wij hebben zin om de komende jaren onze energie te richten op het Energietransitie-vraagstuk.

Friso van Abbema en Hiemstra & De Vries

Friso van Abbema heeft ruime ervaring met organisatieontwikkeling als procesmanager, kwartiermaker en transitiemanager in het licht van maatschappelijke opgaven. De afgelopen jaren trokken we in verschillende opdrachten al samen op. Vanuit dat contact is Friso voor veel collega’s van Hiemstra & De Vries al een goede bekende. Samen met onze collega Bertram van der Wal verzorgde Friso op Koers 2018 (ons festival voor organisatieontwikkelaars) bijvoorbeeld al de plenaire sessie Energietransitie: lessen en dilemma's. Naast maatschappelijk relevant is de Energietransitie complex vanuit technisch, sociaal, ruimtelijk én organisatorisch perspectief. Daarom zijn we blij met de komst van Friso, die met zijn kennis en ervaring ons team verder versterkt en aanvult.
 
Benieuwd hoe wij kijken naar de praktijk van publieke organisaties en organisatieontwikkeling in het licht van de Energietransitie? Doorpraten over onze ervaring met een complexe opgave als deze bij Rijk, provincies en gemeenten? Neem dan contact met ons op.