Vacature bij Hiemstra & De Vries: ervaren adviseur, proces- en programmamanager Energietransitie

De Energietransitie is een maatschappelijke transitie van ongekende omvang die leidt tot allerlei vragen op sociaal, technisch, economisch, ruimtelijk en politiek gebied. De (publieke) organisaties die wij adviseren hebben met de Energietransitie een flinke opgave. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers op drie aspecten van de Energietransitie: we adviseren over en bouwen mee aan een transitiestrategie, we vervullen procesregisserende - en programmerende (management)rollen in de transitie en we maken de Energietransitie werkbaar in de praktijk (meewerken aan het realiseren van de inhoudelijke opgave door het samenspel van organisaties, stakeholders en inwoners). In onze aanpak combineren we inhoudelijke kennis en ervaring van het vraagstuk met onze jarenlange ervaring met het begeleiden van organisaties in transitie. We geloven daarbij in digitalisering als versneller in de Energietransitie en werken hiervoor bijvoorbeeld samen met Ynformed. Voor uitdagingen op technisch en ruimtelijk vlak werken we samen met gerenommeerde specialisten en bureaus. Wat we in het licht van de Energietransitie aan advies-, interim- en programma-werk doen met en voor onze opdrachtgevers wordt gewaardeerd en gezien. Of het nu gaat om procesregie op de ontwikkeling van regionale energiestrategieën, het succesvol samenbrengen van beleidsbepalers uit gemeenten op dit thema of het meeonderhandelen aan het Nationale Klimaatakkoord. 

 
We blijven groeien op de opgave Energietransitie en doen dat graag samen met een
 

zeer ervaren adviseur, proces- en programmamanager Energietransitie

Bekend met zo’n rol? We spreken je graag!  
 

Wie ben jij?

Jij werkt met plezier aan de Energietransitie vanuit een eindverantwoordelijke, adviserende, sturende en ondernemende rol. Je bent op zoek naar nieuwe uitdaging en wilt bij verschillende organisaties en opdrachtgevers aan de slag. Je bent met minimaal tien jaar werkervaring zeer ervaren. Jij ziet jezelf als stevig boegbeeld op dit thema, bent ondernemend én je wilt jezelf nog verder ontwikkelen. Dat wil je doen in een omgeving waarin jij je kennis van en netwerk op het gebied van de Energietransitie omzet in meerwaarde voor verschillende organisaties. Dat is precies wat je bij ons gaat vinden. Je interesse, ervaring en netwerk leiden tot impactvolle opdrachten bij koplopers in de Energietransitie. Jij bent goed ingevoerd. Je hebt een visie op de Energietransitie en kunt die vanuit je ervaring illustreren met aansprekende voorbeelden. Je bent goed op de hoogte van de sociale en technische uitdagingen en ziet kansen in de Energietransitie. Belangrijker nog: jij weet die te verbinden met een veranderaanpak om de Energietransitie ook echt werkbaar te maken in de praktijk. Jouw stevigheid maakt je een gelijkwaardige partner voor directeuren en bestuurders. Naast je strategisch inzicht en je kennis van het speelveld, bezit je een goed oog voor belangen. Politiek en bestuurlijk inzicht is hierbij onontbeerlijk. Je kent het klappen van de zweep aan de kant van zowel relevante private- als publieke partijen. Je krijgt boven tafel wat niet gezegd wordt maar wel van belang is. Je hebt zin om de opgave Energietransitie als ‘markt’ met ons verder uit te bouwen en dat samen te doen met de collega’s van Hiemstra & De Vries. Die trekken graag met je op in de opgave Energietransitie. Met hen zorg je dat alle nieuwe kennis en kunde op het gebied van de Energietransitie ook breder gedeeld wordt op kantoor. 
 

Werken bij Hiemstra & De Vries  

Hiemstra & De Vries is een dynamisch organisatieadviesbureau waar je intensief met andere collega’s samenwerkt. Specifiek op de markt van de Energietransitie werken we nauw samen met onze samenwerkingspartner Friso van Abbema. We zijn met zo’n 50 collega's en we bestaan inmiddels 15 jaar. Samen zijn we ons bureau. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Er is veel ruimte voor reflectie en de ontwikkeling van zowel jezelf als anderen. We beloven dan ook dat je blijft leren, ook al ben je nu senior in je rol. Leren doen wij in het werk met collega’s en tijdens onze gezamenlijke momenten. Salaris, mobiliteit, werk-privé en arbeidsvoorwaarden? Daar zijn we modern en marktconform in.
 

Interesse?

We zijn benieuwd wie jij bent en hoe jij kijkt naar de Energietransitie! Wil je met ons een oriënterend gesprek? Stuur je CV dan naar werkenbij@hiemstraendevries.nl, dan plannen we wat in. We geloven in de kracht van diversiteit. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan telefonisch contact op met onze collega’s Ward Deckers (0612040468) of Friso van Abbema (0650280274).