Vacature bij Hiemstra & De Vries: stage voor studenten die het vak van organisatieadviseur in de publieke sector willen leren kennen (najaar 2019)

Geïnteresseerd in publieke organisaties? Graag samen met ons en onze opdrachtgevers werken aan maatschappelijke vraagstukken? Op zoek naar een afwisselende stage in het najaar van 2019? Hiemstra & De Vries heeft stageplekken beschikbaar! Iets voor jou of je studiegenoten? Reageer dan nu! 

 
Vanuit Utrecht werkt Hiemstra & De Vries met publieke organisaties als gemeenten, waterschappen, provincies en uitvoeringsorganisaties aan betere prestaties in maatschappelijke vraagstukken. In 2019 doen wij dat al vijftien jaar (en dat vieren we!). Elk half jaar hebben we ruimte voor ongeveer twee stagiairs die ons vier tot zes maanden ondersteunen. Als stagiair zie je bij ons een breed scala aan onderwerpen voorbijkomen. Je ondersteunt als stagiair collega’s in uiteenlopende opdrachten door het hele land. Denk bijvoorbeeld aan wat in publieke organisaties nodig is rond thema’s als leren en ontwikkelen voor professionals in het publieke domein, wendbaar werken, implementatie van de Omgevingswet, eigentijdse bedrijfsvoering of de Energietransitie. Wij vinden het belangrijk om samen met jou te kijken naar je interesses en talenten om te zien waar je als onze stagiair goed bij kunt aansluiten.
 

Stage bij Hiemstra & de Vries? Drie manieren

Een stage bij Hiemstra & de Vries kan op drie manieren: stage op basis van advieswerk, stage op basis van onderzoek en stage op basis van een combinatie van advies en onderzoek. 
 

Advieswerk

Je wilt het vak van organisatieadviseur leren kennen in de praktijk. Onze adviseurs zorgen dat je meewerkt in uiteenlopende opdrachten in verschillende publieke organisaties die werken aan maatschappelijke vraagstukken.
 

Onderzoek 

Je wilt onze organisatieadviespraktijk gebruiken voor jouw (afstudeer)onderzoek. We zoeken binnen jouw voorkeursthema’s samen naar een passende onderzoeksvraag op het snijvlak van jouw interesse en onze praktijk. 
 

Combinatie advieswerk en onderzoek 

Je wilt tijdens je (afstudeer)onderzoek graag meelopen in de organisatieadviespraktijk en hier tegelijkertijd onderzoek doen. Voor zo’n combinatie van advieswerk en onderzoek staan we uiteraard ook open. 
 

Wie ben jij?

We zoeken elk half jaar stagiairs van het type ‘intelligente doener’. Je hebt een goed beeld van wat je wilt en je bent in de eindfase van je universitaire bachelor of master. Wij staan open voor allerlei verschillende studierichtingen, drijfveren en achtergronden. Belangrijker is echt wie jij bent en wat jou drijft! Je bent in ieder geval gemotiveerd en wilt het vak van organisatieadviseur leren kennen. Je bent sociaal en neemt initiatief. Je bent maatschappelijk betrokken. Graag zet je je in voor maatschappelijke vraagstukken en publieke organisaties. Dat zien we het liefst ook terug op je cv. Naast dat je zelfstandig kunt werken, zie je teamwork als een goede manier om tot concrete en werkbare oplossingen te komen. 
 

Wie zijn wij? 

Hiemstra & De Vries is een dynamisch bureau in hartje Utrecht met een informele cultuur waar je als stagiair met collega’s in een goede sfeer samenwerkt aan mooie opdrachten rond interessante maatschappelijke vraagstukken. We zijn met ongeveer 50 en bestaan 15 jaar in 2019. We beloven je dat je bij ons zult leren. Daar besteden we veel aandacht aan. Leren doen wij in het werk, met elkaar samen. We staan allemaal echt open voor regelmatige reflectie. Dankzij ons introductieprogramma, een stagebegeleider en een vaste koppeling aan een aantal adviseurs maken onze stagiairs meteen een vliegende start. In onze arbeidsvoorwaarden zijn we modern en marktconform. 
 

Gelijk reageren

Herken jij jezelf in deze vacature en wil je meteen reageren? Stuur dan je cv en motivatie naar onze collega Linet Tanke via linet.tanke@hiemstraendevries.nl.
 

Meer informatie (en dan reageren!) 

Wil je alvast sparren over jouw voorkeursthema voor je scriptie? Of heb je andere vragen? Neem dan voor je reageert gerust even contact op met Linet. Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze huidige stagiairs? Stel je vragen dan aan Esmée Bot. Zij heeft als stagiaire natuurlijk ervaringen en tips voor je. Neem contact op met Esmée via esmee.bot@hiemstraendevries.nl.