Oud-collega’s uit 15 jaar Hiemstra & De Vries: Elsbeth Vogel spreekt Rienk van Wingerden (nu: gemeente Amsterdam)

Hiemstra & De Vries bestaat 15 jaar sinds 1-3-2019 en dat jubileum vieren we met elkaar het hele jaar. In de afgelopen 15 jaar droegen veel verschillende mensen op verschillende momenten hun steentje bij. Sommigen deden dat als medewerker van Hiemstra & De Vries en zijn inmiddels oud-collega. De meesten spreken we nog regelmatig, sommigen treffen we wat minder en met anderen hopen we in dit bijzondere jubileumjaar de draad weer op te pakken. Verschillende ‘Hiemstra & De Vries’ers van nu gaan de komende tijd langs bij oud-collega’s, om bij te praten, terug te kijken en vooruit te blikken. Onze collega Elsbeth Vogel sprak Rienk van Wingerden. Hij werkte tussen 2006 en 2017 voor Hiemstra & De Vries, waarvan 2,5 jaar als algemeen directeur, en is momenteel Teamleider Ruimtelijk Ontwerp Westflank voor de gemeente Amsterdam. 

 

Een rol waarin veel samenkomt

‘Sinds begin dit jaar heb ik weer een link gelegd met mijn oorspronkelijke vak: stadsontwikkeling, maar dan vanuit een andere rol. Ik ben aan de slag gegaan als teamleider Westflank bij de directie Ruimte en Duurzaamheid. Binnen het team werken ontwerpers aan de grootstedelijke projecten aan de westkant van de stad, zoals Houthaven, Havenstad, Sloterdijk, Ringzone West en Centrum Nieuw West. Dat is een inspirerende werkplek waar ik de hernieuwde kennismaking met mijn oude vak combineer met de ervaring met organisatie- en teamontwikkeling van de afgelopen 10 jaar. Bovendien is het erg leuk en eervol te werken aan de stad waarin ik al bijna 30 jaar met veel plezier woon’, omschrijft Rienk zijn huidige rol waarin veel samenkomt.  
 

Waarderend kijken

‘Ik vind Hiemstra & De Vries een heel mooi bedrijf. Ik denk het mooiste bedrijf waar ik gedurende mijn leven zal werken. Wat Hiemstra & De Vries zo bijzonder maakt, is de onderlinge verbinding tussen mensen. Deze verbinding ervaar ik nog steeds. Kenmerkend voor het bedrijf is de waarderende manier van kijken, mensen écht zien zoals ze zijn. Deze basis is heel stevig gelegd door Jaring Hiemstra en Joscha de Vries en vind je nog steeds in het DNA van Hiemstra & De Vries. Die bedding is heel belangrijk om te groeien als persoon en als adviseur. Dit heb ik zelf ook zo ervaren. Binnen de verschillende complexe contexten waarin de adviseurs van Hiemstra & De Vries acteren, is het heel belangrijk dat de basis goed is. Deze waarderende manier van kijken, mensen echt zien en in verbinding werken aan opgaven, dat zijn elementen die ik ook meegenomen heb in mijn vervolgstappen en nu meeneem in mijn huidige functie’, deelt Rienk graag over Hiemstra & De Vries. Rienk zien we tijdens ons jubileumjaar samen met bijvoorbeeld veel andere oud-collega’s en anderen een aantal keer om stil te staan bij 15 jaar Hiemstra & De Vries en het vieren daarvan.  
 

In gesprek

Met ons doorpraten over de afgelopen 15 jaar organisatieontwikkeling in publieke organisaties of juist ook vooruitkijken naar de komende jaren? Ook graag bijpraten? Tijd voor of zin in een hernieuwde kennismaking? Neem dan contact met op met een van onze collega’s. Op www.hiemstraendevries.nl/15jaar bundelen we komende tijd alles wat er rond 15 jaar Hiemstra & De Vries gebeurt. Volg je ons ook al op Twitter en LinkedIn?