Marc de Haas v. Dorsser

 

Hoe mensen zich gedragen 

 
Al vanaf vroeger ben ik geïnteresseerd in hoe mensen zich gedragen. Op school zag ik dat sommige leerlingen makkelijk ‘meekwamen’ en anderen daar mee moeite mee hadden. Toen ik ging studeren zag ik om mij heen een vergelijkbare situatie. Studenten (mijzelf meegerekend) piekerden over hun studie, toekomstbeelden en zichzelf. Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Waar kom ik het beste tot mijn recht? De gedrevenheid om met anderen antwoorden te vinden op zulke vragen, heb ik tot op de dag van vandaag. Heb hier zelfs mijn beroep van gemaakt. Ik stel soortgelijke vragen aan professionals om hen en hun publieke organisatie verder te helpen. Te helpen elkaar beter te begrijpen, onderlinge verschillen te omarmen en te focussen op wat voor professionals en hun organisatie echt belangrijk is.
 
 
Mijn fascinatie voor menselijk gedrag kon ik kwijt in de studie Toegepaste Psychologie. Tijdens mijn master Beleid, Communicatie & Organisatie aan de VU ontdekte ik in het vak ‘veranderkunde’ de combinatie tussen mijn voorliefde voor menselijk gedrag en mijn interesse in organisaties. Dit bracht mij na mijn studie bij Van Aetsveld, een project- en verandermanagementbureau in het publieke en private domein. In 2016 stapte ik over naar Hiemstra & De Vries. Hier zag ik de ruimte om bezig te zijn met de menselijke kant van organiseren in het licht van verschillende maatschappelijke vraagstukken. Concreet betekent dat bijvoorbeeld het coachen van mensen, begeleiden van teams en trainen van groepen in bijvoorbeeld leiderschap, samenwerking, slim organiseren en effectief communiceren.
 

Ontmoeten, doen en ervaren

Naast mijn werk ben ik loopbaancoach en help ik jonge professionals in hun zoektocht naar een volgende (carrière)stap. Daarnaast vind ik het leuk om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten en verschillende dingen te doen en ervaren. Dat doe ik bijvoorbeeld sportend, reizend of in de (moes)tuin. In mijn vrije tijd lees ik bovendien graag over nieuwe of verrassende invalshoeken op hoe mensen zich gedragen (in organisaties).
 
 
 

 

 

Marc de Haas v. Dorsser

Thema’s en kennisgebieden: Samenwerking Digitale Transformatie Teamontwikkeling Leren & Ontwikkelen Insights Discovery Urban Professional Business Partner Omgevingsprofessional