Jelly van der Weerd

 

Kansen voor iedereen om iets moois mee te doen

Hoe kunnen we in Nederland zorgen dat elke inwoner voelt dat hij een beroep kan doen op de publieke sector? Dat die écht werkt voor een beter Nederland. Dat inwoners voelen dat ze kansen krijgen in ons prachtige land en daar ook wat mee doen? Dat zijn vragen die mij bezighouden en maken dat ik de publieke sector mijn leven lang al razend interessant vind. 
 
Een logische keuze dus om bestuurskunde en later ook bestuur- en organisatiewetenschappen te gaan studeren. En daarna aan de slag te gaan voor de overheid. Eerst als trainee voor Regio Twente (o.a. gemeenten Enschede, Hengelo, Borne) en later als projectleider voor de gemeente Hengelo. In mijn jaren als trainee en projectleider koos ik zonder hier bewust van te zijn altijd voor organisatieontwikkelvraagstukken. Op zoek naar meer dynamiek en veranderkundige expertise maakte ik in 2016 de stap naar Hiemstra & De Vries. Opdrachtgevers omschrijven mij als betrokken, verbindend en vrolijk. Daar herken ik me in. Als ik in een opdracht duik, dan wil ik verschil maken en laat ik niet snel los voordat dat is bereikt. Mijn hart ligt in de publieke sector: ik vind het belangrijk dat mijn werk bijdraagt aan een betere maatschappij. En vrolijk, ik probeer het werk ook leuk te maken en ik maak dingen graag simpel. Wat weten we wel? Waar kunnen we wel beginnen? Ik geloof erin dat het goed is om groot te denken, maar dat het soms nog beter is om gewoon te beginnen. Ik werk graag aan opdrachten waar maatschappelijke vraagstukken en de ontwikkeling van organisaties en mensen samen komen. Dat kan in verschillende rollen: als kwartiermaker, (programma)manager of adviseur. Voor mij ligt de focus altijd op het resultaat én de mensen met wie ik werk. Juist door die twee te verbinden gebeuren er mooie dingen, vind ik.
 

Betrokken en verbonden 

In m’n privéleven zie ik veel dingen terug van mezelf die ik ook in mijn werk herken: ik ben bloedfanatiek. Maak van iets een spelletje en ik ben erbij (en wil het liefst winnen 😊) en ook in sporten houd ik er enorm van om mezelf uit te dagen. Bijvoorbeeld met nieuwe PR’s op de halve marathon of in Crossfit. En ik ben betrokken en verbonden met een fijne groep familie en vrienden. Daar steek ik graag tijd in door samen leuke dingen te doen als weekendjes weg en festivals bezoeken of gewoon een kop koffie te drinken thuis op de bank. 
 

 

Thema’s en kennisgebieden: Bezuiniging