Janneke Oudenhoven

Vanaf de start van mijn loopbaan ben ik betrokken bij de publieke sector. En dat is niet voor niets. De publieke sector staat voor grote opgaven die invloed hebben op alle mensen in Nederland. Werken voor de publieke sector gaat ergens over en het geeft me energie om daar een bijdrage aan te leveren. Als adviseur krijg ik elke dag de kans om te werken aan relevante vraagstukken, samen met andere mensen die gedreven zijn om de publieke sector te verbeteren.

Verbinding en resultaten

Als organisatieadviseur begeleid ik organisaties, teams en individuen in ontwikkel- en verandertrajecten. Mijn stijl is verbindend en resultaatgericht. Ik krijg er energie van om mensen in verbinding te brengen: in verbinding met elkaar en met de opgaven waar zij voor staan. Openheid en oprechte betrokkenheid zijn hierbij voor mij essentieel, van daaruit bouw ik samen met de opdrachtgever aan resultaat. Een resultaat dat behapbaar en realistisch is voor de mensen die ermee gaan werken.

Mijn achtergrond

Ik heb beleid- en organisatiewetenschappen gestudeerd aan de - toen nog - Katholieke Universiteit Brabant (later Universiteit van Tilburg). De eerste jaren van mijn loopbaan werkte ik als organisatieadviseur bij bureau Lysias. Daarna heb ik in verschillende rollen in de publieke sector gewerkt. Eerst bij de Rijksoverheid, daarna voor een Zelfstandig Bestuursorgaan. Daar heb ik Hiemstra & De Vries vanuit een opdrachtgevende rol leren kennen, dat maakte me zo enthousiast dat ik in 2010 de overstap heb gemaakt.

Rol in ons bedrijf

Sinds maart 2016 stuur ik samen met Marian, Pol en Ralph ons bedrijf aan. Wij vullen elkaar aan op competenties, ideeën en expertise en dat maakt ons een sterk team. Daarnaast houd ik door het samen te doen, de ruimte om het vak van organisatieontwikkelaar te blijven uitvoeren. Binnen ons samenspel richt ik mij met name op de bedrijfsvoering van ons bedrijf.

Thema’s en kennisgebieden: Bezuiniging Bijeenkomsten en Processen Strategie & Sturing Organisatieontwikkeling Wendbaar Werken