Dennis van Nieuwenhuijzen

 

Letterlijk en figuurlijk over grenzen heen kijken 

Mijn wieg stond in Zeeuws-Vlaanderen, bijna op de grens met België. Daar groeide ik op. Dat deed ik in een echt ‘raadsleden-gezin’. De politieke en bestuurlijke activiteiten van mijn ouders kleurden waar het over ging aan de spreekwoordelijke keukentafel. Daar in Zeeland ontwikkelde ik daarom al vroeg mijn drive om iets bijzonders te betekenen in maatschappelijke vraagstukken en de vaardigheid om letterlijk en figuurlijk over grenzen heen te kijken. Vanuit een gezonde onrust zoek ik naar beweging en toegevoegde waarde in publieke organisaties. Om als publieke sector een stap te zetten naar waar maatschappelijk en economisch behoefte aan is, is een wijde blik en een gezonde dynamiek nodig. Dat breng ik. Stilzitten is namelijk niets voor mij en vasthouden aan grenzen ook niet. 
 
Al tijdens mijn studie was ik politiek actief en ontplooide ik allerlei activiteiten in en rond het openbaar bestuur. Dat deed ik op zowel lokaal als provinciaal niveau. Na mijn studie dook ik hier dan ook volop in en adviseerde ik in verschillende rollen en opdrachten allerlei publieke organisaties. Ik begon als adviseur voor een fractie binnen de Provinciale Staten van Zeeland en bij een gedeputeerde. Later was ik zelfstandig adviseur en interim-manager. In die rollen werkte ik van Friesland tot Vlaanderen met veel plezier. Bij Hiemstra & De Vries vond ik in 2018 de nieuwe uitdaging die ik zocht. Een bureau dat niet stilzit, voorbij grenzen kijkt en graag in beweging is, net als ik. Hier wil ik samen met mijn collega’s van toegevoegde waarde zijn voor verschillende publieke organisaties die beter willen presteren in maatschappelijke vraagstukken. 
 

Antwerpen 

Ook in de tijd dat ik niet werk, zit ik zeker niet stil. Zo zet ik mij in op verschillende plekken om mensen de schoonheid van kunst en cultureel erfgoed te laten ervaren. Daarnaast vind ik graag de tijd om wat aan mijn conditie te doen of uitgebreid te koken. Grote kans dat je me in de vrije uren ook treft terwijl ik als gids rondleidingen geef. Tenslotte woon ik als ‘part-time-Antwerpenaar’ in het centrum van Antwerpen en geniet ik van al het moois wat de stad, zijn inwoners en zijn gebouwen te bieden heeft. 

 

 

 

Dennis van Nieuwenhuijzen

Thema’s en kennisgebieden: Samenwerking

  • Wat ik doe en wat mij inspireert

  • 7 nov

    Digitale innovatie in publieke organisaties: gamification in de praktijk

      Digitale innovatie zien we al een tijdje hoog op veel bestuurlijke agenda’s en ambitielijstjes van publieke organisaties staan. Op verschillende plekken gaan overheden er ook echt concreet mee aan de slag, bijvoorbeeld via gamification. Steeds vaker koppelen overheden inwoners en ambtenaren met speltechnieken of gamification aan ontwikkelingen in maatschappelijke...

    Lees verder